Czy taka myjka się nada

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kylo125
    L&K
    • 2009
    • 1010
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ja mam k5 od półtora roku i jak najbardziej polecam do użytku domowego.
    U mnie do mycia 2 aut, czy kostki/ elewacji sprawdza się bdb.
    Mam często kontakt z dużo potężniejszymi sprzętami, ale do prywatnego użytku nic mi więcej nie trzeba.

Komentarz

• damiancd
      Classic
      • 2017
      • 37
      • Octavia I (1U2)
      • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez bo86bo Zobacz wpis
      http://www.jula.pl/catalog/motoryzac...eniowa-220136/

Co myślicie o takiej myjce... miała by mi służyć tylko i wyłącznie do własnego użytku. Głównie mycie auta.
      nilfisk mega spoko! oferuje więcej niż karcher w tej samej cenie pianownica do kitu, kup odrazu PA/Techkar/MJJC

Komentarz

• Mastermindq
        Ambiente
        • 2014
        • 209
        • Octavia III (5E3)
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez gusiak11 Zobacz wpis
        Od jutra jest w obi promocja na K5 wg mnie super cena za bardzo dobry sprzęt
        899, mega dobra cena! Kupuję

Komentarz

• Mastermindq
          Ambiente
          • 2014
          • 209
          • Octavia III (5E3)
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Macie jakieś sprawdzone środki do pianownicy do mycia auta?

Komentarz

• bo86bo
            Rider
            • 2015
            • 316
            • Octavia I (1U2)
            • AUQ 1.8 20VT 180 KM

Poczytałem i wywnioskowałem tyle, co nagle to po diable. Odłożę jeszcze trochę i kupuje Nilfiska ale ta wyższa opcje z wężem na bebnie. Byłem dziś u rodziców mojej żony i jej ojciec ma k5 nawet nie wiedziałam ale myłem ja raz auto i jakoś nie było wow. Więc na tej podstawie doszedłem do wniosku że nie ma sensu kupować myjki na wariata. Dwa Nilfiska daje 5 lat gwarancji
            Champ20ns!

Komentarz

• Rafall
              Ambiente
              • 2008
              • 233
              • Octavia III (5E3)
              • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Cześć,
              czytając wcześniejsze posty wnioskuję, że standardowe pianownice ze zestawów Nilfisk nie są najlepsze.
              Czy dobrze rozumiem, ze dodatkowy zakup np. pianownicy PA to dobra inwestycja i efekty mycia wstępnego będą znacznie lepsze? Czy może nie ma co panikować i używać standardowej pianownicy?

Komentarz

• bo86bo
                Rider
                • 2015
                • 316
                • Octavia I (1U2)
                • AUQ 1.8 20VT 180 KM

Kumpel kupował nie dawno i od razu kupił pianownice ale właśnie zaznaczył aby brać tylko PA. Tylko mów że do Nilfiska bo inne są do niego jak Karchera
                Champ20ns!

Komentarz

• lu5asz
                  RS
                  • 2011
                  • 2006
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Bierz pianownice PA,od razu zobaczysz za co płaci sie te 150zł hehe
                  Kondziu

OCP

Komentarz

• Rafall
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 233
                    • Octavia III (5E3)
                    • CJSB 1.8 TSI 180 KM

ok, w takim razie będzie PA.
                    dzięki.

Komentarz

• mati8201
                      Rider
                      • 2009
                      • 343

Jakieś 3 lata temu zabierałem głos na forum szukałem porady jaką myjkę kupić i padło na Karchera 2,75 i właśnie jakiś tydzień temu padł rozszczelniła sie głowica plastikowa koszt wymiany ok 120 zł przy samodzielnej robocie (kupiłem go za jakieś 290 zł) a wiec stwierdziłem że kosz. Dzwoniłem do serwisu i uzyskałem taką informację głowice w modelach K2 często padają i raczej nikt ich nie wymienia bo u nich w serwisie wymiana + cześć to koszt 170 zł. Pytałem czy jest różnica pomiędzy modelem K2 i K3 uzyskałem informacje ze w zasadzie wizualna a srodek ten sam. Pytam co warto kupić Pan mi powiedział, że jak chce spac spokojnie to cos od modelu K5 bo tu zaczynają się pompy aluminiowe. K5 to wydatek rzędu 900 zł na taki mnie nie stać. dlatego pytam co z tych bedzie najlepszego:

Błyskawiczne czyszczenie rozmaitych rzeczy zapewnią Ci myjki ciśnieniowe. W sklepach Castorama znajdziesz wybór urządzeń do czyszczenia. Zobacz!

i jeszcze jedno pytanie do których z nich będzie pasował wąż od karchera bo mam 8m i chciałbym zostawić i lanca tez jest ok.

Komentarz

• DetailerShopP-ń
                        Rider
                        • 2014
                        • 284
                        • Octavia III combi (5E5)
                        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Na temat tych dwóch pierwszych maszyn się nie wypowiem ale Nilfisk ma udane te modele myjek.
                        Zresztą wspomniane w ofercie 5lat gwarancji na silnik i pompę świadczy że muszą być pewni tego sprzętu.

Dokładnie z tym sprzedającym miałem już kilka razy kontakt i zawsze byłem zadowolony. Z pytaniami o wszelkie szczegóły techniczne możesz tam śmiało dzwonić.
                        DetailerShop.pl Poznań - Profesjonalne kosmetyki samochodowe
                        https://www.facebook.com/DetailingShopPoznan
                        http://allegro.pl/my_page.php?uid=36933472

Komentarz

• kylo125
                          L&K
                          • 2009
                          • 1010
                          • Octavia I (1U2)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

mati8201 ja mając k5 spałem spokojnie do dziś. Z mojego cieknie woda i nie może sobie nabić ciśnienia więc może też głowica. Dobrze że mam jeszcze prawie miesiąc gwarancji. Jutro odwoże do serwisu.

Komentarz

• mati8201
                            Rider
                            • 2009
                            • 343

Czyli nie wytrzymał 2 lat
                            Nilfisk tez sie wycofał z 5 letniej gwarancji jest tylko 2 lata

Komentarz

• kylo125
                              L&K
                              • 2009
                              • 1010
                              • Octavia I (1U2)
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Dwa lata mijają pod koniec miesiąca na szczęście.
                              Do tej pory byłem z niej bardzo zadowolony, niestety dziś padła.
                              ​​​​​

Komentarz

• F0rest
                                Classic
                                • 2016
                                • 12

Witam koledzy - zastanawiam sie nad zakupem myjki i prosze o poradę i opinie Firmy LAVOR a dokladnie o taki model http://allegro.pl/myjka-cisnieniowa-...753093949.html
                                ktoś ma? poleca? Pozdrawiam!

Komentarz

• Przemsu
                                  Classic
                                  • 2017
                                  • 12
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Mam Lavora Prime 165, i daje rade, duże ciśnienie, auto umyje, 140 m2 kostki też wyszorowałem, płaski dach u sąsiada też wyszorowała z mchu i innego syfu. Podobno pompa jest ta sama co w Karcherach

Komentarz

• kylo125
                                    L&K
                                    • 2009
                                    • 1010
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ja sporo używałem lavora bodajże stm150 i owszem auto można tym umyć, tylko że w porównaniu do np mojego k5 sporo dłużej schodzi, bo trzeba na lancy ustawić dość wąski strumień. No i przewód ciśnieniowy był mało giętki i przez to nieporęczny. Tu k5 również wypada nieco lepiej choć też szału nie robi.

Komentarz

• gusiak11
                                      L&K
                                      • 2013
                                      • 1362
                                      • Ford

Też jakiś czas temu szukałem myjki, Lavor ??? Nifilsk ??? Karcher ??? Kiedyś tam kupiłem Agrome (made in China mimo polskiej nazwy ) dawała radę ale o jakichkolwiek dodatkach ... można zapomnieć.
                                      Kupujemy nową .... teraz co... z nie oficjalnego źródła wiem że firma Lavor upada lub juz upadła wiec to co sie sprzedaje to zapasy magazynowe co będzie z serwisem ....???
                                      NIfilsk ... ok no fajne ale ... no właśnie zawsze jest ale... a to nie ma tego a to nie ma tamtego a to specjalne to a to specjalne tamto...
                                      W końcu w Obi była promocja na K5 naprawde w dobrej cenie bo ja kupiłem za 850zł ... i nie lubie tego bo nie jestem zwolennikiem monompolizacji rynku ale niestety prawda jest taka że... sąsiad ma pianownice PA pasuje do karchera, w lidlu sprzedają wąż do czyszczenia kanalizacji pasuje do karchera itd... smutne to ale z tym sie nie wygra... do Karchera jest srylion dodatków oryginalnych jak i aftermarketowych gdzie do ww. nie ma,
                                      jest ok pianownica PA czasem jakąś szczotka do kostki ale jest szczotka i szczotka, więc wg mnie trzeba przemyśleć temat czy te 100-200zł więcej ma aż takie znaczenie
                                      http://carsdetailing.blogspot.com/

Komentarz

• F0rest
                                        Classic
                                        • 2016
                                        • 12

Witam, Panowie zakupiłem zestaw - Lavor Prime R150 pianownica PA LS3 + Piana aktywna shine Garage Fruit Foam = dzis pierwsza próba i bez szału bardziej mleko niż Piana... do tego lance musiałem wstrząsać żeby poleciała Piana, czy temperatura zewnetrza ma duzy wpływ na ta piane? bylo kolo 2st C na + jakies porady?

Komentarz

• kylo125
                                          L&K
                                          • 2009
                                          • 1010
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Może za bardzo pianę rozcieńczyłeś? Ja wczoraj myłem samochody i różnicy przy tej temp nie widzę. Oczywiście u mnie też piana bez szału, ale ja mam standardową pianownice karchera, więc piany jak śnieg i tak nie oczekuję. Najważniejsze że dobrze myje.

Komentarz

• gusiak11
                                            L&K
                                            • 2013
                                            • 1362
                                            • Ford

Zamieszczone przez F0rest Zobacz wpis
                                            dzis pierwsza próba i bez szału bardziej mleko niż Piana... do tego lance musiałem wstrząsać żeby poleciała Piana, czy temperatura zewnetrza ma duzy wpływ na ta piane? bylo kolo 2st C na + jakies porady?
                                            Duże znaczenie ma to pokrętło na górze pianownicy musi być skręcone na max tylko nie pamietam czy na + czy na - ale to do przetestowania.

Co do mleka vel śmietana nie z każdej piany da sie uzyskać śmietanę i nawet zwiększanie stężenia x2, x3 nie da pożądanego efekty od czego to zależy nie mam zielonego pojęcia czy to kwestia samej pianownicy, czy może ciśnienia samej maszyny, ale niestety tak jest.
                                            Z aktywnych preparatów dających dobrą pianę to APP Foam M dobra piana i nie ''zjada wosku'', Tenzi Truck ale to bardzo mocna piana więc ostrożnie bo może uszkodzić chromy, nie lakierowane elementy aluminiowe, częste jej stosowanie zdrowe dla lakieru też nie jest coś tam by się jeszcze znalazło ale w tej chwili nie pamietam, inne podukty Tenzi słabo pienią. Jak już jest piana (płyn) jaka jest a efekt jej nie powala czyli za szybko spływa można sie pokusić o jej drobną modyfikację czy to APC czy szamponem, czy nawet płynem do naczyń wszyskie te preparaty są dobrze pieniące i efekt powinien być lepszy, albo jak nie ma tej piany 100L to kupić cos innego a tą zostawić na lato do mniej brudnego auta czy takie tam odświeżenie nawoskowanego auta bo ww. piana też dość łagodnie sie z woskami obchodzi.
                                            http://carsdetailing.blogspot.com/

Komentarz

• mati8201
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 343

Ja dalej nie kupiłem myjki bo stwierdziłem, że przed zima nie bede kupował zima sie kończy wiec trzeba zacząć mysleć, ktoś ma jakies propozycje. Założenie jest takie aby tanio tak do 500 zł w zasadzie bedzie służyła do mycia samochodu moze czasem kostki. Wczesniej miałem karchera 2 i wystarczał.

Myslę o black&decker z castoramy

Komentarz

• mati8201
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 343

a co myslicie o myjce z lidla

Komentarz

• GS_Mati
                                                  OCP Member
                                                  Moderatorr
                                                  • 2016
                                                  • 561
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Kupiłem lidlowską myjkę na prezent w rodzinie i jak narazie 2 lata działa bez problemowo. W biedrze na wyprzedaży dla siebie nabyłem karcher'a K2 z CarKit i też sprawuje się dobrze, lecz teraz jak bym zmieniał kupię coś mocniejszego bo jak dla mnie za słabe ciśnienie dają.

Komentarz

• mati8201
                                                    Rider
                                                    • 2009
                                                    • 343

zastanawiają mnie trzy modele:

1. myjka z Lidla obecnie na gazetce za 400 zł
                                                    2. Black&Decker w castoramie za ok 470 zł
                                                    3. LAVOR PRIME R135 - 399 zł

a moze cos innego

Komentarz

Pracuję...